cookieChoices = {}; * C.J Diary *: Impian CJ

Impian CJ

Impian.. siapa yang tak pernah mempunyai impian, kan? bagi CJ, impian bermula bila cikgu tanya "bila besar nanti nak jadi apa?" dan benda tulah pencetus kepada impian-impian yang lain.. :) namun yang paling ingat, saya tak pernah ada impian nak jadi puteri. kalau dah dari kecik kenal paku, papan dan penukul.. memang tak la nak jadi puteri dengan gaun kembang..

my first dream is to be writer.. tak kisah la hanya sekadar coretan, nukilan ataupun menjadi seorang yang puitis. Menggunakan bahasa yang indah tak kira bahasa yang sukar atau mudah, namun terletak cantik dalam sesuatu ayat. masih berusaha perbaiki diri dan bahasa.. walau tak mudah, namun yang penting berusaha kan? 

impian kedua CJ yang tak mungkin jadi kenyataan sekarang (walau dulu badan fit sekarang fat.. hihihi) menjadi atlit sukan.. tak kisah la wakil negeri atau negara.. banyak dah masuk macam-macam jenis sukan.. bola tampar, hoki, bola baling, bola jaring dan futsal namun yang paling dekat di hati bola tampar lah sebab inil ah sukan yang pertama yang CJ kenal dulu. 
sebab ketinggian CJ dulu CJ selalu duduk dekat centre back..
banyak suka duka dalam sukan ni.. dan banyak juga kecedaraan yang ditanggung untuk sukan ni.. tapi sebab minat.. sabar aja ye emak.. :)

last but not least..
sudah banyak kali mungkin kerjaya ini disebut-sebut.. mungkin ada yang tersenyum atau mungkin ada yang mengata.. untuk seseorang yang tidak mampu untuk selalu terbang di awan biru, aku punya impian untuk mengenali seseorang yang bekerja di sana.. ingin mendengar pengalaman serta kisah-kisah mereka.. hah, jangan risau.. aku tahu ini hanya impian. yang tak mungkin jadi kenyataan pun..

No comments: