cookieChoices = {}; * C.J Diary *: May 2009

Thursday, 28 May 2009

kenangan di pangsun

video

aku da xde mood nk cite2 lg kt cn..so aku upload kn combination pict kami smue ms d pangsun.. enjoy!!!

Tuesday, 26 May 2009

got a bad migraine

hai frenz..sbnr nye aku nk buat samb entry ke pangsun..tp kpala aku sgt2 sakit skrg ni.. migrain aku ni yg plg trk rs nye..smlm ampir2 aku nk belanggar dgn bumper keta dpn aku..d jln yg sgt jem d pj..n aku xdpt nk bukak mata more than 10 min.. dan mlm td aku mcm rs otak aku d squeeze gile..n stiap kali denyutan 2 trase mcm kpla aku d goyang 10 kali..

aku xtaw la knape migrain aku makin trk.. nsb baik ubat aku ade lg..2 pon da tgl nyawa2 ikan.. tgh2 sakit aku leh gosok bj tuk esok..mn taw kalo sakit aku da kebah,.aku leh g keje sok..last2 pagi 2 aku xleh bgn lgsg..

bila ade ms mlm ni aku msk fb..rupe2 nye..kak shibam da mengatakan yg dia sgt mare kt aku sbb xajar bdk2 2 mcm mn nk order brg stationery..aku da rs kemarahan yg sgt2..korg ni laki2 yg ade dlm opis aku yg dl 2..aku da jenoh ajar ko smpi 5 6 kali..siap da ckp kalo password 2..aku da bg..da ajar mcm mn nk buat dlm stationery..kate da tau la..phm la..pas 2 leh kate aku xbgtaw kt korg mcm mn nk buat..mangkuk ayun btl..korg ni kn..saje je la..aku blah ke x korg still nk ssh kn aku..ni la mslh nye kalo sblm ni korg lgsg xnk amek taw psl keje opis..bikin ati wa pns btl ar...

Sunday, 24 May 2009

pangsun edisi ke 2

ok..mula2 nk cite psl trustee fall yg kami buat ptg 2.. caranya.. g kt tmpt yg tinggi sikit.. kita jatuh n kwn sambut.. tp cr jth nye mcm ni.. berdiri di tebing..jth secara kebelakang..kire kwn akan smbut dkt bwh.. ni tujuan nye utk kita pecaya kn kwn2 kita..n kenkonon leh serap kn ms bekerja la..caye kn teamwork..blah...blah..blah.. aku n ila bkn xcy kn diri sendiri or dieorg..tp kami xcy kn org yg sambut 2..huhuhu.. xsmpi ati tgk dorg msk hospital pth riuk nnt..hahaha...kami kn sgt comei..hehe..sori guys.. pict 2 xde dlm simpanan aku.. aku kena hacker ni pc ross.. ross bkn perempuan yer..die laki taw..urusetia kami kt cni.. tp rs nye mcm lbh urusetia kt sorg 2 jek..hehe..sape?? mn leh bgtaw..mau kena kejar nnt..hahaha...

mula2 aku xnk..lps dipaksa2 oleh faiz n geng.. aku pn try buat2 confident..tp sbnrnye...aku sgt takut..waaa...knape la dorg xleh trima aku ni penakut?? muke xde terpancar ke takutan aku...mlm ni ade perbahagian kumpulan..so cepat bertukar..sy sudah sejuk ni...huhuhu

Saturday, 23 May 2009

induksi pangsun edisi pertama

hai bloggers..sori sesgt.. udah berhabuk umah hamba..lame sgt xupdate blog.. so nk cite ms induksi kt lembah pangsun selama 3 hari.. kami bertolak ke lembah pangsun pd 13 mei bersamaan ari rabu yg lopas.. aku naik coaster (iaitu bas yg telah dipotong pendek atau dlm erti kate lain bas yg pendek..hehe..) blh msk 17 org jek.. kiteorg smue sramai 39 org.. so yg lain kena la naik keta n konvoi beramai2...jd kami b'tolak dr pj pd pkl 2.50 yer.. (janji melayu kul 1.45 ptg konon...ceh..huhu) dgn hujan lg.. jln yg sgt jem..smpi tertido2 kiteorg..kami sampai pd kul 4.50..waa.. sgt penat..ingat kn kami xperlu buat flying fox ari 2..last2..kena gak.. alamak..ni first time ni..kena g bersiap2...

muke innoncent jek..ni sblm bas bergerak yer..
kengkwn2 yg giler2..huhuhu

bile la bas nk gerak ni...

me n ana..

huhuhu..
so tepat pkl 5 kami kena panjat bukit yg kecuraman dia hampir 45 darjah ye,..dgn xde tangga kayu ke ape ke..pokok kiri kanan pn xde..sgt semput rs nya...bila da smpi kt atas n tanah rata.. n tgk je kt bwh..sgt tinggi giler...aku nk trn dl..tp dorg xks..dorg kate nk bg yg takut g dl.. hello..aku gerun taw x...bile aku ckp mcm 2..ni jwp dieorg.. "ala jia..poyo la.,muka ko xnmpk takut pn..g duk blkg.." waa..aku sgt takut taw x.. last2..sbb da lame sgt aku menunggu..aku pn trs g pki abah2 2.. aku trs ke dpn.. ya allah..tinggi nye.. tp aku buat2 cool n aku buat benda 2.. i did it beb.. siap main pusing2 n posing lg..tp gamba 2 kt kamera urusetia..ala...bila da smpi bwh.. aku msh xcaya yg aku da buat benda 2..msh menggigil tgn aku k..n aku pn lepak2 dgn roomate aku kt c2..nnt aku upload pict die k..sebijik mcm kak juliesss taw..hehehe..cepat2..kami perlu ke trustee fall...moh segera ke sana...

Monday, 11 May 2009

happy birthday syg

















8 mei 2009 - msk 2 thn si adie skrg.. sgt terharu aku rs.. ye la,. pejam celik da 2 thn die jd little guy dlm umah aku. bile ingat2 blk, ms die klua.. kami sronok sgt.. pas 2 bile dgr yg die sakit.. dan jantung die lemah sgt.. risau sgt2 keluarga dua2 blah pihak.. aku xpnh tgk mak sedih sgt.. kami smue slalu doakan kesihatan dia.. moga nyawa die d pjg kn.. n melihat die skrg... aku rs bersyukur sgt.. smue kate xnmpk yg die sakit dl.. :)
jd bl da cukup umo 2 thn.. kami satu family berdoa n trs berdoa smoga satu ari nnt die xperlu lg pki bateri kt jantung n trs sehat n nakal slalu.. dia la pengarang jantung kami smue..oh ye die bkl dpt adek bln dpn.. jd cukup la korum upin n ipin.. psl kek 2.. die sgt suke smpi speechless k..muah muah...syg dr mak lang yg sgt garang tp baik ati...

d cini..smuanye bermula...

tepat pd 4 mei 2009 bersamaan ari isnin pkl 7 pg aku da terpacak pd tmpt keje br aku ni..cett.. awalnye ayah aku anta.. org srh dtg kul 8 pg. bersemangat abes.. huhu.. tgh dok salam pelok cium abah ku n ank buah ku.. mate aku da tertumpu pd satu mamat ni.. leh la.. xencem tp ok la.. rmbt die pacak mcm mr. a.. hahah..msh teringat d kau lg.. nk xnk aku melambat lmbt kn jln ke lift 2.. bia mamat 2 g dl.. dgn mls2 aku g la kt lift.. bl da smpi alik2 aku nmpk mamat 2 tgh ltk tanda utk peg2 baru lapor diri.. rupe2nyer die la urus setia.. hahahah... bile aku taw nm die.. lg la aku sym jek.. bkn sbb aku da mule syok kt die.. tp sbb namenye.. mn nk jumpe nm laki ross.. ssh kn?? oh ye sblm 2 aku call kak shibam dl.. saje jek.. die kn mentor ku..

mula2 aku cuba nk duk diam jek.. nk jd pendiam la plak.. tp xleh la.. aku mmp thn setgh ari jek.. last2 aku da dtg giler2 aku.. aku dpt member br..ana si minah yg aku nengok baik ruper2nye sorg yg kaki rock jiwang karat yer..aku akhirnya ade geng..hahaha.. n yg penting die sama giler mcm aku., tp aku lbh ckt.. n kak busra.. unik namenye..n baik org nyer.. due date die lg 2 bln yer.. so department mn nnt akan kecoh?? kite tunggu.. ok2 nnt aku update lg psl kursus induksi d nur lembah pangsun lak yer...tata..

Thursday, 7 May 2009

jelitawan2 canselori..




pertama kalinya..minta maaf sgt2.. sbb masa yg xmencukupi untuk nk update blog. maklum la berpindah keje di mqa.tmpt yg sibuk kuasa 8..ok2..meh jia bercerita sedikit psl hari itu. 30 april 2009. lps mkn2 kt yc..aku bergegas ke syeksen 8 utk pickup cupcake ku. kalo ade yg notice..ade d ltk kn d entry sblm ni..thanks to kak ayu..ade website die kt tepi 2..so..lps aku pickup cupcake 2 aku pn menuju ke canselori dl..utk bg2 pd akak2 n member2 aku d cna..agak kelam kabut d c2..que call kate kak noha nk jumpe..aku kate leh..tp smpi dlm kul 3..tp aku smpi lmbt gak..sori ye akak..patah bllk ke keris mas utk jumpe kali terakhir dgn mereka2 smue..ari ni aku sgt penat k..sbb pth blk ke canselori utk anta blk kad utk d potong..so..bubye ukm..