cookieChoices = {}; * C.J Diary *: Kembali Semula

Monday, 14 November 2016

Kembali Semula

kembali ke mana ni? :) jia kembali semula ke UTM KL.. mungkin ada yang tau dan mungkin ada yang tak tau atau pasti. jia salah seorang pelajar UTMSPACE sebelum ni. tapi ada lah masalah keluarga dan kesibukkan kerja buat jia tangguhkan pengajian.. lebih pada mod hiatus la.. sedar tak sedar rupanya dah 3 tahun jia terpisah dengan budak-budak batch jia.

Image result for utm kl

budak yang seangkatan dengan jia dah grad 2 tahun lepas, dah naik pangkat pun (rezeki masing-masing) :) dan junior pun dah grad tahun lepas jadi memang bila masuk ni sorang pun jia tak kenal. mula-mula nak masuk ni, kena la uruskan hal sticker kereta ni dekat keselamatan dulu. hari pertama pergi, ingatkan dekat situ aja. rupanya kena cop pejabat utmspace dulu, baru boleh dapat sticker. pada yang tau, pejabat utmspace bersebelahan dengan ampang point, dah la demam.. nak ke sana dan mai balik ke sini memang lah tak larat temannya.

Image result for utm kl

pergi hari kedua, singgah dekat bangunan UTMSPACE dulu, dah dapat cop pecutlah ke UTM KL. jam tunjuk pukul 3.40 petang. sampai dekat kaunter, katanya orang yang jaga tu dah bawak duit pergi bendahari, jadi udah la tutup kaunternya deme kata... halaaa... rasa nak umpil je perkataan kaunter tutup pukul 5.00 itu. jadi hari ketiga, pagi-pagi lagi dah ke sana, sampai dalam pukul 8.30 pagi.. orang yang jaga tu masuk kerja pukul 9 pagi pulak.. :'( akhirnya pukul 9 datang la abang yang hensem ni dan dia bagi den orang pertama untuk buat sticker.. habislah urusan sticker ni pukul 9.05 pagi.. fuhh...

apa pun, its just a small matter to me.. mungkin kali ni nak di uji kesabaran kot :) rasa.. rasa kali ni, bila menapak balik ke bilik kuliah dan makmal.. rasa asing sangat. rasa lain. mungkin sebab dah tak kenal sesiapa lagi dekat sini. moga dipermudah untuk habiskan urusan ini.


chaiyok jia!

No comments: